Klustips voor de doe het zelver

Dakraam : Een dakraam plaatsen is prima zelf te doen , dit omdat het vaak van binnenuit wordt bevestigd het is wel raadzaam om een vakman hierbij te betrekken.

Dakkapel: Een dakkapel plaatsen is een verfraaiing van u woning , door het plaatsen van een dakkapel creëert u meer ruimte en licht op een bijvoorbeeld donkere zolder. Het is verstandig dit uit te laten uitvoeren door een vakbekwaam bedrijf, ook i.v.m. de vergunningen die moeten worden aangevraagd .

Sauswerk: Schilderwerk genoemd sauswerk is een prima klus die men zelf kan uitvoeren nadat u informatie heeft gewonnen bij een schilder of verf zaak. Ook met het sausen van wanden en plafonds moet u oppassen dat u ten alle tijden een goede hechting heeft. Buiten de hechting is de sterke zuiging van de wanden en plafonds ook niet geheel onbelangrijk niemand wil natuurlijk strepen en banen in zijn schilderwerk. Gebruik daarom altijd een goed voor strijk middel.

De betere klustips voor de doe het zelver

Tegelwerk: Of het nu gaat over het opnieuw betegelen van een woonkamer vloer of het betegelen van een badkamer in principe is het zogenaamde plak tegelwerk altijd wel zelf te doen.

Behangen:  Als u vlakke en strakke wanden heeft kunt u gemakkelijk zelf behangen, mocht dit niet het geval zijn dan is het misschien verstandig om een stukadoor de wanden te  laten bekijken.

Schilderen: Schilderen is een vak apart en niet voor iedereen weggelegd. Bij schilderwerk komt een hoop geduld kijken heeft u dit niet dan is het beter om een vak schilder dit te laten doen.

Vloeren: Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende vloeren te verkrijgen . De makkelijkste vloeren om zelf te leggen zijn laminaat en  kliklaminaat ook tegel vloeren wil men zelf wel lijmen de laatste tijd. Natuursteen en mozaik zijn vloeren die je beter aan de tegelzetter kunt overlaten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen of vraag vrijblijvend een offerte aan en ontdek uw voordeel!

Deze klustips helpen u een handje op weg bij het klussen!

Onze erkenning bij Bouwplaza: